Katarina Bassez & ensemble

Gedrevenheid, begeestering en virtuositeit

Een concert met violiste Katarina Bassez is een genot voor oog en oor. Met haar diepgaande, warme sonoriteit, haar ongeëvenaarde expressie en temperamentvolle, aanstekelijke speellust dringt zij tot in de diepste kern van elk werk door. Als muziekliefhebber word je bij het aanhoren van zoveel passie, kunde en creativiteit, stil en enthousiast tegelijk. Katarina Bassez wordt door de internationale pers geprezen voor haar virtuositeit en warme toon.

Zij was prijswinnaar van het Concours Charles de Bériot in Brussel. Zij studeerde bij Henry Raudales, Professor Yfrah Neaman en Sir Yehudi Menuhin. Als soliste trad zij op in Europa en Latijns-Amerika. Zij speelde Paganini in een videoclip voor „BMW Mind Forms“ in München. Ze verleende haar medewerking aan opnames voor de Bayerischer Rundfunk.

Samen met Henry Raudales richtte zij in 2006 het kamerorkest Enkabara waarmee zij als soliste optreedt. Sinds 2008 speelt zij concerten begeleid door haar eigen ensemble: een strijkkwartet gevormd door topmusici die elk afzonderlijk een rijke ervaring hebben opgedaan in kamermuziekensembles in binnen-en buitenland. Met dit ensemble bracht zij in juni 2009 een cd uit met werken van o.a. Bruch, Bloch, Paganini en Enescu.

Katarina Bassez bespeelt een Nicolò Amati uit 1665.