Fidelio Strijkkwartet

Het Fidelio Strijkkwartet is een unicum in het Belgische landschap der strijkkwartetten dankzij haar repertoire dat puur klassiek maar bijvoorbeeld ook jazz, ragtime, filmmuziek, tango, Oosterse of Caribische muziek omvat. Dankzij eigen muziekarrangementen heeft het een zeer groot en uniek repertoire opgebouwd.
Voor het uitwerken van haar muzikale producties kiest Fidelio zorgvuldig haar partners en solisten uit. De afgelopen jaren werkte het onder meer samen met Gène Bervoets, Rick de Leeuw, Greet De Keyser, Warre Borgmans, Hilde Van Mieghem, Sylvia Broeckaert...

Het Fidelio Strijkkwartet nam de muziek op voor beide films van Hilde Van Mieghem met muziek van Bert Joris. Ook maakte het opnames voor diverse reclamefilms.

Het speelde op zowat alle mooie locaties in de Benelux, voor concertorganisatoren, festivals, en toonaangevende bedrijven.

Luisteraars schrijven:

Feliciteer zeker ook de mensen van Fidelio. Je ziet (en hoort) niet zo vaak "klassieke muzikanten" die uit hun pantser durven komen. Het was echt heel, heel knap. Mozart lag hier thuis al in de bovenste schuif, hij gaat nu nog een trapje hoger ;-)

Frank (Deboosere)

Fidelio Strijkkwartet kunt u momenteel beluisteren samen met acteur en verteller Gène Bervoets in Boules de Berlin

Fidelio Strijkkwartet  (met/zonder zang) in uitvaartmuziek