Duo Tête-à-tête

Duo viool en cello.

Uitgebreid repertoire voor aperitiefconcerten, huisconcerten en live-achtergrondmuziek bij kleinere bedrijfsfeesten, diners in klein gezelschap, doopsel...

 

MET HART EN ZIEL ! 
Programma zeer geschikt voor een beperkt publiek, aperitiefconcerten, voor WZCentra, dienstencentra...
MELODIE VIRTUOSITEIT CHARME

Originele duo’s voor viool en cello van J. Haydn, J-B. Bréval, T. Giordani; dansen uit Carmen, bekende walsen van E. Waldteufel e.a.; ragtime van Scott Joplin, filmmuziek, Ierse traditionals, Joodse muziek, Tango…
Glimlachende, voldane gezichten in het publiek, muziek zonder drempel, direct contact tussen uitvoerders en publiek, bindteksten met bijzondere anekdotes en achtergrondinformatie. 

Violist Paul Klinck

studeerde viool bij Rudolf Werthen aan het Gentse Conservatorium en behaalde het Hoger Diploma viool met de Grootste Onderscheiding. Hij bekwaamde zich verder bij Henri Raudales en Kuniko Nagata.

In Londen specialiseerde hij zich in de authentieke uitvoeringspraktijk bij Professor Yfrah Neaman.

Reeds tijdens zijn studies maakte hij deel uit van het Kamerorkest ‘I Fiamminghi’ olv violist Rudolf Werthen waarmee hij de wereld rondtrok.

Later werd hij concertmeester bij het Symfonieorkest Vlaanderen, en gastconcertmeester bij het Orkest van de VRT en bij het Nationaal Orkest. 

Als solist maakte hij naam door zijn vertolking van eigentijdse composities en door CD-opnames met muziek van Gentse componisten.

Op pedagogisch vlak is hij lesgever viool en samenspel op het MUDA.

Paul Klinck maakt reeds meer dan 20 jaar deel uit van het strijkkwartet Fidelio.

Ook in het Duo Tête-à-Tête en in het Caramuse Ensemble staat hij aan de zijde van celliste Ann Engels.

 

Celliste Ann Engels 

behaalde na een Latijn-Griekse humaniora en kandidaturen Vertaler-Tolk (Frans/Spaans) de Eerste Prijs Cello aan het CRMB bij Edmond Baert. Daarna bekwaamde ze zich verder bij France Springuel en bij Michael Flaksman in Schaffhausen (CH) en Stuttgart (D).

Ze kreeg studiebeurzen voor internationale festivals in Groznjan (HR) in ‘84 en ’86 en Bayreuth (D) in ’87.

Ann Engels was cello-solo van verscheidene kamerorkesten. Als celliste was zij jarenlang verbonden aan de Filharmonie en het orkest van de Vlaamse Opera.

Concertreizen brachten haar doorheen Europa en meermaals tot in Japan. Zij trad op met en werd als musicus geïnspireerd door onder meer Rostropovich, Toots Thielemans, Praga Kahn, Henry Raudales, Gidon Kremer, Martha Argerich. Van 1999 tot 2010 toerde zij geregeld internationaal met de originele band van Elvis Presley in  “Elvis The Concert”.

Ann Engels richtte het Fidelio Strijkkwartet, het Duo Tête-à-Tête en het CaraMuse Ensemble op en leidt sinds 2000 CaraMuse Impresariaat. 

Zij speelt op CD’s van Hooverphonic, Wanda Joosten, Sabien Tiels, de Filharmonie, Caravelli, Camerata Enkabara…